Stranačke aktivnosti     | 23.12.2019. 16:17 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Azra Jahić: Kulturni život na Ilidži potrebno obogatiti pozorišnim predstavama

Azra Jahić, vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Ilidža, na 24. sjednici Vijeća podnijela je inicijativu za planiranje i održavanje redovnih mjesečnih pozorišnih predstava na Ilidži.

„Predložila sam da nadležna općinska služba sačini vremenski plan održavanja pozorišnih predstava u Multimedijalnom centru Kino Igman, minimalno jednom mjesečno. Takođe sam predložila da se napravi i odabir potencijalnih pozorišnih i kulturno-umjetničkih udruženja iz drugih gradova Bosne i Hercegovine i regije čije su predstave tehnički izvodljive u rasploživom prostoru kina Igman.

 Održavanje pozorišnih predstava u Kinu Igman na Ilidži ne iziskuje velike troškove i može se finansirati iz budžetskih sredstava planiranih za projekte iz kulture“, kaže Jahić.

Ove predstave obogatile bi kulturni život Ilidže, ali i bile temelj za osnivanje neke ilidžanske pozorišne skupine u budućnosti.

 

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta