Bosna i Hercegovina     | 24.12.2019. 08:49 |

Od januara počinje prodaja zdravstvenih markica u ZDK-u

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 24. decembra (FENA) - Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona (ZZOZDK) od Nove godine, odnosno već od prvog radnog dana 2020. godine, počinje s prodajom zdravstvenih markica po cijeni od 20 KM, čime se omogućava osiguranim licima da budu oslobođeni participacije troškova liječenja za tu godinu.

Ovo će biti treća godina i po istoj cijeni kako ZZOZDK svojim zdravstvenim osiguranicima omogućava da dobrovoljnom kupovinom zdravstvene markice izbjegnu plaćanje participacije, shodno Odluci o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite, a proteklih je godina zabilježena i praksa nekih preduzeća da kupuju markice i za sve svoje uposlenike.

Osiguranici koji do 31. marta iduće godine, do kada traje ova akcija, ne kupe markicu i dalje će plaćati participaciju, a u skladu s tom važećom odlukom.

Markica se može uplatiti u šalterima BH Pošte i poslovnih banaka, nakon čega je s uplatnicom i zdravstvenom knjižicom potrebno doći na šaltere poslovnica ZZOZDK te preuzeti svoju markicu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'