Servisne informacije     | 24.12.2019. 10:45 |

Pojačana frekvencija vozila na GP Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Gradina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - Pojačana frekvencija vozila bilježi se na ulazu u BiH na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Magla se zadržala na području Bihaća, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Povodom nastupajućeg praznika katoličkog Božića, danas od 12.00 sati do sutra (25.12.) do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07.00 do 16.00 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Danas u vremenu od 11.00 do 15.00 sati doći će do 15-minutne obustave saobraćaja u mjestu Potpeć na dionici Šićki Brod-Srebrenik, zbog izvođenja minerskih radova.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac) i Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu