Stranačke aktivnosti     | 24.12.2019. 12:47 |

Saopćenje za javnost Građanske demokratske stranke BiH

FENA Saopćenje

Građanska demokratska stranka BiH  pozdravlja imenovanje VM BiH i slanje Programa reformi BiH  Predsjedništva BiH u NATO.

Stvara se nova  politička scena u BiH  na kojoj će se početi  konačno kristalizirati pozicije vlasti i opozicije u odnosu na socijalne i ekonomske probleme  i  izlazak iz krize u kojoj se nalazi zemljakoju napuštaju njeni građani u potrazi za poslom i dostojanstvenim životom.Svakodnevni udari na životni standard .katastrofalna demografska slika ,barometar su stanja u kojem se danas nalazi bosanskohercegovačka porodica .

Naredne godine pokazaće koliki su  dometi kompromisa  postignutih nakon četrnaest mjeseci blokada.

Izvjesno je ipak  da,uprks svemu, put BiH u EU i NATO nije moguće blokirati i vrijeme je da se radi na unutarnjim integracijama u BiH.

Odbrambena i spoljna politika BiH u isključivoj  je nadležnosti Predsjedništva BiH i nadležnih državnih bosanskohercegovačkih institucija  ,kao i članstvo u evroatlanskim  i drugim međunarodnim organizacijama. na temelju  Ustava BiH/Anex IV/,ističe se u saopštenju GDS BiH.

Pres GDS BiH

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

GDS uputio poziv Schmidtu da 11. juli proglasi za Dan žalosti u BiH

Spahić: Hanuka se u BiH dočekuje sa radošću

Saopćenje za javnost GDS-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana