Bosna i Hercegovina     | 24.12.2019. 13:41 |

Baćoviću, Krtolici i Vemiću ukupno 12 godina i šest mjeseci zatvora zbog droge

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine, nakon ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije izrekao je presudu kojom su optuženi Radojica Baćović, Marko Krtolica i Nikola Vemić oglašeni krivim da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Sud je Radojicu Baćovića osudio na pet godina zatvora, Marka Krtolicu na četiri, a Nikolu Vemića na tri godine i šest mjeseci zatvora.

Optuženima se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme koje su proveli u pritvoru počevši od 05.12.2018. godine, pa nadalje.

Od optuženog Baćovića oduzima se droga i to 198 pakovanja „cannabis“, ukupne težine 202,93 kilograma, te je prema optuženima Baćoviću, Krtolici i Vemiću izrečena mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta.

Optuženi Radojica Baćović, Marko Krtolica i Nikola Vemić oglašeni su krivim što su, kao pripadnici grupe za organizirani kriminal, skupa sa više drugih njima poznatih osoba sa područja Crne Gore i Bosne i Hercegovine, vršili međunarodnu prodaju, prenos, držanje, posjedovanje i međusobni promet opojne droge „cannabis“.

Ta droga je Konvencijom UN-a protiv nezakonitog prometa opojnih droga i psihotropnih supstanci proglašena opojnom drogom, a njen promet, koji je zabranjen odredbama Zakona o sprječavanju i suzbijanju opojnih droga, može se obavljati samo na temelju dozvole nadležnog organa, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ruski vojni sud osudio čovjeka na 14 godina zatvora zbog saradnje s Ukrajinom

Turković oglašen krivim za razbojništvo i osuđen na pet godina zatvora

Britanski Visoki sud odlučuje sutra o Assangeovoj sudbini

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu