Bosna i Hercegovina     | 24.12.2019. 13:22 |

Pojačane mjere suzbijanja upotrebe pirotehničkih sredstava u BPK-u Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 24. decembra (FENA) - Službenici Policijske stanice (PS) Goražde provode pojačane mjere s ciljem suzbijanja nabavke, preprodaje i upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

Senad Hodović, zamjenik komandira Policijske stanice Goražde, naglašava da je ova pojava izraženija u susret novogodišnjim praznicima.

- Za očekivati je u ovom periodu mogućnost nabavke i preprodaje petardi i drugih pirotehničkih sredstava. Posjedovanje na javnom mjestu, paljenje, ustupanje, prodaja, kupovina i nuđenje petardi, kao i drugih pirotehničkih sredstava, bez odobrenja nadležnog organa, prekršaj je definisan Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira - podsjeća Hodović.

Naglašava da se upotrebom pirotehničkih sredstava narušava javni red i mir, uznemiravaju građani, te da vrlo često dolazi do povređivanja, posebno osoba mlađe životne dobi.

- Kada maloljetna osoba počini navedenu vrstu prekršaja propisana je kazna za roditelja odnosno staratelja maloljetnika. Apelujemo na građane, a posebno na roditelje, da poduzmu sve kako bi se korištenje petardi i drugih pirotehničkih sredstava svelo na najmanju moguću mjeru, a samim tim i izbjeglo povređivanje osoba, kao i sve druge neželjene posljedice - kazao je zamjenik komandira PS Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

U prometnoj nesreći u Mostaru teško ozlijeđena 74- godišnja pješakinja

Kosovskog državljanstva se za 16 godina odreklo oko 57.000 građana

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom