Kultura     | 24.12.2019. 20:47 |

Održane lutkarske predstave u okviru projekta 'Pretvori otpad u korisnu stvar'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - U okviru projekta "Pretvori otpad u korisnu stvar", danas su održane lutkarske predstave u osnovnoj školi Maarif Schools iz Sarajeva.

Lutkarske predstave su rezultat rada učenika i učenica osnovnih škola "Maarif" i "Kovačići, koji su zajedno sa svojim nastavnicama dramskih, ekoloških i likovnih sekcije od oktobra radili na izradi lutaka od ambalažnog i elektronskog otpada i uvježbali tekst predstave po priči "Pismo iz Zelengrada".

Priča je edukativnog karaktera i govori o današnjem odnosu čovjeka prema prirodi s akcentom na zagađenje vodotoka. U okviru projekta organizirano je individualno takmičenje učenika u kreiranju predmeta od ambalažnog i elektronskog otpada i poslije predstava su uručene prigodne nagrade najuspješnijim učenicima.

Projektom "Pretvori otpad u korisnu stvar" Udruženje "Aarhus centar u BiH" želi doprinijeti razvoju svijesti osnovaca o značaju smanjenja količine komunalnog otpada iskorištavanjem sirovina kroz lutkarske predstave.

Projekat je realiziran uz finansijsku podršku Ministarstva prostornog uređenja građenja i zaštite okoliša KS, firme Zeos eko sistem d.o.o. i Grada Sarajevo, saopćeno je iz Aarhus centra.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Eko BiH: Usvajanje okolišnih strategija bez planiranja gradnje novih MHE

Otvorena prva sesija Ekološke pravne klinike za studente

Aarhus centar - Krajnje vrijeme da parlamentarci zaštite naše rijeke

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta