Stranačke aktivnosti     | 26.12.2019. 08:37 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok upozorava Vijeće za implementaciju mira u Bosni i Hercegovini da Srbija usvajanjem svoje nove Strategije odbrane i nacionalne bezbjednosti u kojoj je naglašeno da je "očuvanje entiteta Republika Srpska" vanjsko-politički prioritet te zemlje, narušava Dejtonski sporazum, mir i stabilnost u našoj zemlji.

Srbija, nažalost, umjesto da se suoči sa presudom Međunarodnog suda u Haagu kao jedina presuđena država da nije učinila ništa da spriječi genocid u BiH, i dalje nastavlja sa agresivnom politikom i ciljevima iz Načertanija i Memoranduma SANU da stvori Veliku Srbiju.

Ovakva politika u prošlosti je nanijela štetu svima u Bosni i Hercegovini, pa i srpskom narodu, a Vučićevi klauni poput ministra odbrane Aleksandra Vulina, dodatno generiraju nesigurnost i odlazak ljudi iz svih zemalja regije.

Nezavisni blok stoga smatra da je NATO rješenje za Bosnu i Hercegovinu i konačno stavljanje tačke na sigurnu i prosperitetnu budućnost naše regije.

Samo vrijednosti naprednih demokratskih društava ovdje mogu otvoriti put ka dostojanstvenom i sigurnom životu svih naroda i građana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'