Najave     | 26.12.2019. 09:33 |

Sud BiH - Izricanje presude u predmetu Milorad Koprivica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. decembra (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine sutra će izreći presudu u predmetu protiv optuženog Milorada Koprivice kojeg, optužnica tereti da je počinio krivično djelo organizirani kriminal. 

U optužnici se navodi da su optuženi Radojica Baćović, Marko Krtolica, Nikola Vemić i Milorad Koprivica, kao pripadnici grupe za organizirani kriminal, skupa sa više drugih njima poznatih osoba s područja Crne Gore i Bosne i Hercegovine, vršili međunarodnu prodaju, prijenos, držanje, posjedovanje i međusobni promet opojne droge „cannabis“.

Ova droga je Konvencijom UN-a protiv nezakonitog prometa opojnih droga i psihotropnih supstanci proglašena opojnom drogom, a njen promet, koji je zabranjen odredbama Zakona o sprječavanju i suzbijanju opojnih droga, može se obavljati samo na temelju dozvole nadležnog organa.

Optuženi Radojica Baćović, Marko Krtolica i Nikola Vemić, iz razloga zaključenog sporazuma o priznanju krivnje sa Tužilaštvom BiH, izdvojeni su iz ovog predmeta i vode se pod brojem S1 2 K 034378 19 K – saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica u predmetu Mustafa Vrabac zbog krivotvorenja isprave i primanje dara

Ibrišimoviću ukinut pritvor i izrečene mjere zabrane

Radenko Sukara oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo prevara

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom