FENA biznis     | 27.12.2019. 12:40 |

Praznični obroci za narodne kuhinje širom BiH

FENA Saopćenje

Giving Friday: Uz podršku kupaca kompanija dm osigurala preko 7.400 prazničnih obroka za korisnike narodnih kuhinja u BiH.

 

– Zahvaljujući podršci kupaca kompanija dm drogerie markt je tokom decembra osigurala više od 7.400 prazničnih obroka za korisnike narodnih kuhinja u 22 bh. grada. Podrška u iznosu većem od 36.900 KM je rezultat aktivnosti Giving Friday koju je kompanija dm zajedno sa svojim kupcima realizirala na dan u svijetu poznat kao Black Friday. 

„Aktivnost Giving Friday nam je pružila priliku da zajedno sa našim kupcima učinimo nešto dobro za našu zajednicu.  S tim u vezi na dan 29.11. smo 5% od ostvarenog prometa, što je iznosilo 36.918 KM, poklonili narodnim kuhinjama širom BiH. Ovim putem se zahvaljujemo našim kupcima na pruženoj podršci“ – izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga dm-a.

Među narodnim kuhinjama koje su obuhvaćene donacijom su i one s područja Tuzle. „Prema broju korisnika, obroka i veličini prostora koje pokriva, tuzlanski "Imaret" je najveća narodna kuhinja u BiH. Obroci se pripremaju u glavnoj kuhinji koja se nalazi u Tuzli i svakodnevno distribuiraju za 2.400 korisnika u četiri općine: Tuzli, Lukavcu, Živinicama i Gračanici. Za većinu naših korisnika ovo je i jedini način preživljavanja, a broj onih kojima je pomoć potrebna je i veći, čemu zbog ograničenih kapaciteta, nedovoljnih sredstava i udaljenosti od punktova podjele nismo u mogućnosti udovoljiti. Kompanija dm već drugu godinu nas podržava na isti način i ovim pokazuje  veliku društvenu odgovornost i solidarnost s osobama u stanju potrebe. Kroz akciju stekli smo nove prijatelje i vjerujemo da je ovo samo jedna u nizu humanitarnih aktivnosti koje  ćemo zajedno realizirati u budućnosti. Za nas je veoma važno i što dm zaposlenici učestvuju u pripremi obroka, tako nam pomažu te i sami svjesni socijalnog stanja u našoj zemlji pokazuju veliku humanost.“ – ističe Mensura Husanović, direktorica RO „Merhameta“ Tuzla.

Uz tuzlansku regiju, obroci su donirani i u banjalučkoj, dobojskoj, sarajevskoj regiji, potom u Travniku, Novom Travniku, Donjem Vakufu, Jajcu, Zenici, Brčkom, Bijeljini, Kaknju, Visokom, Bihaću, Trebinju, Mostaru, Kalesiji, Gračanici, Lukavcu, Tuzli, Zvorniku i Maglaju.

 

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za trinaest godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 719 zaposlenika i 75 prodavnica u 43 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2018/19. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 188,2 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

 

Saopštenja za javnost na raspolaganju su Vam na:

www.dm-drogeriemarkt.ba/ba_homepage/press_kutak/, a arhiva fotografija na

www.dm-drogeriemarkt.ba/ba_homepage/press_kutak/slike_za_press/.

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:

 

dm drogerie markt d.o.o.
Tel: 033/778 300,
e-mail: ajla.hadzic@dm-drogeriemarkt.ba


Agencija McCann
Tel: 033/267 121,
e-mail: alena.kulenovic@mccann.ba

 

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Idealan ljetni obrok ili užina: Dukat SenSia Snack sa brusnicom, žitaricama i ch

Nova ulaganja u BiH iz Lactalis grupe: novih 3,5 miliona KM za Lactalis BH

Frenkie poziva: „Završi pjesmu i snimamo zajedno spot“

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'