Bosna i Hercegovina     | 27.12.2019. 14:45 |

Potpisani ugovori o zapošljavanju 33 djece šehida i poginulih boraca iz ZDK-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. decembra (FENA) - Ugovori o zapošljavanju i samozapošljavanju 33 djece šehida i poginulih boraca iz Zeničko-dobojskog kantona, potpisani su danas, a radi se o zajedničkom projektu Federalnog zavoda za zapošljavanje i Ministarstva za boračka pitanja ZDK-a, koji su za ovu namjenu osigurali po 100.000 KM.

-Podsticaj za zapošljavanje iznosi 600 KM, s tim da NK, PK, VK i SSS kadrovi dobijaju podršku šest mjeseci, a VŠ i VSS kadrovi idućih 12 mjeseci. I podsticaj za samozapošljavanje iznosi 600 KM u trajanju od 12 mjeseci, s tim da korisnici dobijaju dodatak od 300 KM na ime troškova registracije obrta i djelatnosti - kazao je Anto Pešić, direktor Službe za zapošljavaje ZDK, koja je implementirala projekt u tom kantonu.

Premijer Mirza Ganić je istakao da je projekt zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca kruna ovogodišnjih aktivnosti na zapošljavanju branilačke populacije.

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković podsjetio je da su tokom godine realizirani projekti zapošljavanja i samozapošljavanja gdje su na različite načine zaposlene 273 osobe, saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sredstvima EU obnovljena i dograđena zgrada Općinskog suda u Zenici

Vlada ZDK odobrila tri miliona za specijalizacije ljekara KBZ-a, za mamograf u Visokom 250.000 KM

Vlada ZDK uvela dodatak na djecu i mlade s invaliditetom, odobrena sredstva i za 61 radnika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo