Servisne informacije     | 29.12.2019. 13:21 |

U Bosni sutra postepeno razvedravanje, u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - U Bosni sutra prijepodne bit će pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Prijepodne više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepena, na jugu zemlje do 3. Najviša dnevna uglavnom između -3 i 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U Sarajevu prijepodne oblačno, poslijepodne razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka oko -5, a najviša dnevna temperatura zraka oko -2 stepena.

U Bosni je danas bilo oblačno sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine je pretežno vedro. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -14 stepeni, Ivan-sedlo -5, Livno i Sarajevo -1, Bijeljina i Gradačac 0, Bihać, Bugojno, Doboj, Sanski Most i Tuzla 1, Banja Luka i Prijedor 2, Trebinje 5, Mostar 6, Grude 7 i Neum 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu