Svijet     | 29.12.2019. 13:26 |

U Holandiji uhapšena teroristkinja koja je deportovana iz Turske

FENA Internet

AMSTERDAM/ANKARA, 29. decembra (FENA) - Policija Holandije uhapsila je teroristkinju koju je Turska deportovala u tu zemlju.

Državno tužilaštvo Holandije saopćilo je da je teroristkinja uhapšena na amsterdamskom aerodromu Schipal prilikom iskrcavanja iz aviona kojim je deportovana iz Turske u koju je ranije ušla iz Sirije, prenosi Anadolija.  

Riječ je o 28-godišnjoj holandskoj državljanki koja je u Siriju otišla 2013. godine, a u oktobru je od holandske ambasade u Ankari zatražila da joj se omogući povratak u Holandiju.

U saopćenju tužilaštva se navodi da je teroristkinja u Holandiju stigla sa 4-godišnjom kćerkom koja je predata institucijama za zaštitu djece.

Tužilaštvo nije otkrilo u redovima koje terorističke grupe se teroristkinja borila u Siriji, a Turska je od 11. dovembra u različite zemlje deportovala najmanje 110 hapšenih pripadnika terorističke organizacije ISIS.

Turska je poručila da će u zemlje porijekla deportirati sve strane teroriste uhapšene na sjeveru Sirije, dok nekoliko zapadnoevropskih zemalja odbijaju prihvatiti takva lica pod izgovorom da su im oduzeta državljanstva. Turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu je ranije kazao da "Turska nije ničiji hotel za ISIS-ovce".

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ministrica Duraković u trodnevnom posjetu Turskoj: Fokus na jačanju obrazovne suradnje

Hurtić razgovarao sa zvaničnicima iz okruga Adapazar/Sakarya

Steinmeier u Turskoj povodom obilježavanja godišnjice diplomatskih odnosa Berlina i Ankare

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu