Stranačke aktivnosti     | 29.12.2019. 14:37 |

Saopćenje za javnost KO SDP Sarajevo

FENA Saopćenje

 

SDP je ponosan na Kenana Magodu, direktora KJKP ZOI `84

SDA je posljednja adresa sa koje treba da budu upućene kritike na bilo šta u vezi onih istih kantonalnih javnih preduzeća koje su godinama njihovi kadrovi sistemski uništavali, a ZOI `84 je samo jedno od tih preduzeća.

O kolikoj površnosti SDA se radi najbolje ilustruje činjenica da direktora ZOI-ja Kenana Magodu svrstavaju u kadar NIP-a. Kenana Magodu, dokazanog privrednika i menadžera, predložio je SDP i ponosni smo na njega i na sve ono što je uradio u ovom kratkom periodu na Bjelašnici i u ZOI-ju, kao i svi građani Kantona Sarajeva.

Uprkos enormnim milionskim dugovima koje su SDA-ove uprave napravile i ostavile iza sebe, nova uprava na čelu sa Magodom je uspjela sve ljude zadržati na svojim pozicijama, osim nekoliko onih za koje je dokazano da nisu savjesno radili svoj posao.

U proteklih šest mjeseci plate su redovne, u velikoj mjeri su izmirene obaveze prema dobavljačima i to uglavnom iz vlastitih sredstava.

Nova uprava je obezbijedila i sredstva za kompletan remont vertikalnog transporta, a izvršena su sva testiranja i atestrianja. Uspješno je organizivano i otvaranje zimske sezone gdje je uz regionalne zvjezde bilo i 30.000 posjetilaca, a sve je završeno bez i jednog jedinog incidenta.

Iako je sezona tek počela ZOI `84 je postigao 40 posto ukupnih prihoda iz 2018. godine. Naime, ove godine samo prihod od prodaje sezonskih karata je 760.000 KM, dok je prošle godine bio samo 280.000 KM.

Prvi put u proteklih 15 godina, Uprava je transparentno sa svim sektorima u preduzeću i predstavnicima sindikata radila na planu javih nabavki. Iako su prethodne uprave ostavile ogromne dugove i probleme nova Magodina uprava je iznašla odredjena rješenja kako bi se radnicima koji su bili na minimalcu konačno povećali koeficijenti.

Dakle, za SDA je najbolje da ne progovaraju niti jedne, jer sve ono čega su se uhvatili u proteklih dvadeset godina su doslovno uništili!

KO SDP Sarajevo

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana