Svijet     | 30.12.2019. 09:59 |

Kiparski sud proglasio krivom Britanku koja je lagala o grupnom silovanju

FENA Internet

PARALIMNI, 30. decembra (FENA) - Kiparski sud u ponedjeljak je proglasio Britanku krivom za laganje sudu zbog tvrdnji da ju je grupa izraleskih mladića silovala prije šest mjeseci.

U slučaju koji su pozorno pratile grupe za zaštitu prava, okružni sud u gradu Paralimni presudio je da je 19-godišnja žena lagala da je 12 izraelskih tinejdžera silovalo. Izricanje kazne je određeno za 7. januar.

Žena je uhapšena nakon što je policija rekla da je povukla optužbu da su je izraelski tinejdžeri sredinom jula silovali u hotelskoj sobi u ljetovalištu Aja Napa, prenio je Reuters. 

Objasnila je da je povukla svoju optužbu pod policijskom prisilom tokom upornog ispitivanja bez prisustva advokata. Tužitelji i sud odbacili su tu tvrdnju.

- Moj zaključak je da je krivica optužene dokazana - rekao je predsjedavajući sudija u presudi, opisujući njene tvrdnje nedosljednim i dodajući da je pokušala da prevari sud.

Izraelci, koji su negirali bilo kakve optužbe za silovanje, pušteni su 10 dana nakon hapšenja bez podizanja optužnice i na dan kada je žena dala izjavu da povlači optužbe.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Christodoulides: Odnosi Turske i EU zavise od turskog angažmana na okončanju podjele Kipra

Mirovna posrednica UN-a Maria Angela Holguin započela kontakte na Kipru

Kiparska policija uhapsila 21 osobu nakon nasilja protiv imigranata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo