Servisne informacije     | 30.12.2019. 13:49 |

Sutra u BiH vedro jutro, u drugoj polovini dana pretežno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. decembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno vedro jutro. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Prijepodne u Bosni povećanje oblačnosti sa sjevera, a poslijepodne naoblačenje u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, a na jugu BiH do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između -2 i 3, a na jugu BiH od 6 do 9 stepeni.

U Sarajevu će prijepodne biti umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko -9, a najviša dnevna temperatura zraka oko -1 stepen. 

U Hercegovini i sjevernim područjima Bosne danas je pretežno bilo vedro. U veće dijelu Bosne prijepodne je bilo oblačno, a u drugoj polovini dana oblačnost se postepeno smanjivala.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -14, Ivan-sedlo -5, Sarajevo -2, Bugojno 0, Bihać, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Livno, Tuzla i Zenica 1, Banja Luka, Drvar i Sanski Most 3, Mostar i Trebinje 6, Grude i Stolac 8 i Neum 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom