Magazin     | 30.12.2019. 17:26 |

Bečki festival kafe u januaru 2020. godine

FENA Saopćenje

BEČ, 30. decembra (FENA) - Ljubitelji kafe iz Evrope i svijeta okupit će se od 10. do 12. januara 2020. godine u Beču. Taj višestruko nagrađivani festival važi za najmoderniji događaj branše.

Pored idealnih prilika za degustaciju i takmičenja u kuhanju kafe, festival je popraćen nastupima bendova i masterclass obukama u pripremanju čudesnog napitka.

"Vienna Coffee Festival 2020" održava se u krugu čuvene pivare "Ottakringer" i u ukupno šest sajamskih hala će između ostalog posjetiocima ponuditi i besplatno tetoviranje nekih od tematskih motiva.

Zvijezda festivala je Tim Wendelboe, koji je osvojio prvo mjesto na svjetskom takmičenju barista, a koji u Kolumbiji uzgaja, prži i melje kafu.

Pored toga tu su i pune šoljice iz Švicarske, Austrije, Belgije, Holandije, Engleske, i najveći trgovci kafe iz SAD-a. Koncerti, prezentacije najnovije opreme za pripremanje napitka, pa čak i tematske izložbe umjetnina od kafe će objediniti sve poznavaoce ali i ljubitelje te zavodljive arome, saopćeno je iz Mreže za međunarodnu komunikaciju Grada Beča, Eurocomm-PR Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Beč u mikro dozama: Lipicaner kapsule osvajaju Ameriku i Veliku Britaniju

U Beču razvijena samočisteća boja za zidove koja čisti zrak

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'