Kultura     | 31.12.2019. 14:08 |

Generalna direktorica UNESCO-a pokrovitelj Festivala 'Sarajevska zima'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31.decembra (FENA) - Generalna direktorica UNESCO-a Audrey Azouley pokrovitelj je XXXVI Internacionalnog festivala "Sarajevska zima" 2020 koji će biti održan od 7. februara do 21. marta naredne godine pod motom "Time for you: Pick Up Art!".

Utemeljitelj i direktor Festivala Ibrahim Spahić izjavio je "da najznačajnije svjetsko pokroviteljstvo "Sarajevskoj zimi" predstavlja podsticaj za sve učesnike da nastave vrhunsku afirmaciju kulturnih raznolikosti kroz umjetnost i susrete civilizacija svijeta.

- Ovo izuzetno priznanje "Sarajevskoj zimi" dodijeljeno je 26 puta u kontinuitetu i uistinu  je priznanje umjetnicima, publici, medijima i organizatorima koji u Sarajevu i BiH, Evropi i svijetu daruju jedinstvenu kreativnu i inovativnu manifestaciju stvaralaštva. Ponosno objavljujemo da će olimpijska vatra Planetu umjetnosti obasjati iz Sarajeva 7. februara na trgu "Suzan Sontag" ispred Narodnog pozorišta Sarajevo i najaviti i Olimpijadu kulture Sarajevo 2021. - saopćeno je iz Pres centra Festivala.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Festival 'Sarajevska zima' - U pozorištu mladih izvedena predstava Posljednji han' El Yamam teatra

'Sarajevska zima' - Predstavljen Grad Bursa, prijestolnica kulture turkijskog svijeta

U galeriji Preporod otvorena izložba slika Selvera Kadrovića

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'