Stranačke aktivnosti     | 31.12.2019. 16:26 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

Građanska demokratska stranka BiH uputila je novogodišnju čestitku građankama i građanima BiH.

U čestitkama se ističe želja za dobro zdravlje , ličnu i porodičnu sreću i uspjeh u životu.

GDS BiH izražava uvjerenje da će se bosanskohercegovačko društvo posvetiti vlastitom razvoju i izgradnji mira i stabilnosti u BiH, Evropi i svijetu. Od izuzetne je važnosti nastavak izgradnje povjerenja i jačanja civilnog društva u BiH u procesu ulaska BiH u EU i Nato.

U vremenu ekonomskih ,socijalnih i moralnih problema i dilema, demografske krize,dramatičnog odliva stanovništva iz zemlje i migracionih izazova potrebno je graditi ,a ne razgrađivati odnose u društvu .Nedopustivo je da se u javnosti uporno pojavljuju i predstavljaju samoproglašeni nosioci i spasioci " lijevih i desnih opcija"  i građanskih i nacionalnih interesa.

U suštini sve se svodi na "pobornike i osporavatelje" i dok su na vlasti ili u opoziciji djeluju sinhroizovano. ali i zaboravljaju na svoju  osnovnu zadaču  da i u  našoj zemlji svaki državljanin BiH  mora da  ima  pravo da slobodno bira i da bude biran .Demokratija  je sadržana u jednakopravnosti,a ne u ekskluzivnosti. građana.

Glasnogovornici i jednih i drugih izabranika /pobornika i osporavitelja/uvijek  imaju izgovor u Dejtonskom  sporazumu, koji tumače onako kako  im i kada im  odgovara, kako bi održali status quo u društvenom odnosu "snaga".

Nova decenija je pred nama i u njenoj  prvoj  godini svaki građanin  se suočava sa odlukom kakvu  lokalnu  zajednicu želi da oblikuje i kojim kandidatima za opštinske odbornike i načelnike i gradonačelnike treba povjeriti svoj glas.To je od posebnog  znaćaja za  zemlju ćije stanovništvo se prepolovilo,zemlju  u kojoj se nalaze izuzetni resursi koji se ne koriste za poticaj mladima da u njoj grade svoj život  i porodicu i da podižu nova pokoljenja.

BiH  se konačno  mora  oslanjati na vlastite vrijednosti i potencijale .Istovremeno sa  svojom dijasporom  i modernim svijetom moramo znati kako se stvarno  posvetiti razvoju novih tehnologija,obrazovanju i nauci i  proizvodnji dobara koja će biti konkurentna na tržištu.

BiH ne smije i ne  može više  da se prazni i da ostaje bez svog stanovništva. ali  može da prestane  da  vještački reciklira vlastitu  povijest,slijepo vjeruje u  pusta obečanja o svijetloj budućnost i da prestane da  trpi nepravde  u sadašnjosti zarad  poriva  "probranih"usrećitelja iz zemlje,susjednih država i svijeta.

Sretna  Nova 2020 Godina

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

GDS uputio poziv Schmidtu da 11. juli proglasi za Dan žalosti u BiH

Spahić: Hanuka se u BiH dočekuje sa radošću

Saopćenje za javnost GDS-a BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta