Bosna i Hercegovina     | 03.01.2020. 12:51 |

Timovi FUCZ nastavili potragu za Antom Josićem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Timovi za spašavanje na vodi i pod vodom FUCZ  su nastavili potragu za Antom Josićem koji je posljednji put viđen 21. decembra prošle godine, kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

FUCZ  je od 23. decembra  tri dana  bila uključena u opsežnu potragu za Josićem, a prije toga su tragali porodica, mještani i lovci, ali bez uspjeha.

Prema informacijama koje su prikupljene od članova porodice i indicijama koji upućuju da se nestali Josić kretao obalom rijeke Save, pretpostavlja se da je pao u vodu i utopio se pa se potraga, koja je bila privremeno obustavljena zbog porasta vodostaja i brzine rijeke Save u ovom dijelu i nemogućnosti angažmana timova za potrage i spašavanje pod vodom (ronioci), jutros ponovo nastavila.

Potraga je koncentrisana na nekoliko lokacija na rijeci Savi na području općine Domaljevac-Šamac na kojoj će pretraživati tri tima za spašavanje na vodi sa čamcima, tim za spašavanje pod vodom sa osam ronilaca i tim sa sonarom.

U potragu za nestalim Josićem (67) do sada je bilo uključeno 35 pripadnika FUCZ obučenih za potrage i spašavanje, tri potražna psa sa vodičima, tim sa bespilotnim letjelicama (dronovima) od kojih je jedan sa termalnom kamerom, te tim za spašavanje na vodi (ronioci) sa čamcima i potrebnom opremom, članovi lovačke udruge „Kuna“, ribičke udruge „Zlatni Karas“ iz Domaljevca, mještani i porodica nestalog, navodi se u saopćenju.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Kadribegović: Mine predstavljaju opasnost i nakon skoro 30 godina od završetka rata

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana