Regija     | 03.01.2020. 15:02 |

Veleposlanik Srbije odbio da primi prosvjednu notu MVP Crne Gore

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 3. siječnja (FENA) - Veleposlanik Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović shodno instrukciji Ministarstva vanjskih poslova Srbije, odbio je da primi prosvjednu notu Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Božović je naime pozvan danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore kako bi mu bila uručena prosvjedna nota povodom sinoćnjeg pokušaja paljenja crnogorske zastave od strane više stotina navijača Crvene zvezde, nakon košarkaške utakmice, koji su se bili okupili pred Veleposlanstvom Crne Gore.

Tom prilikom uzvikivali su pogrdne parole te su pirotehnikom gađali istaknutu zastavu Crne Gore koja je u jednom trenutku i zapaljena.

Kako je priopćeno iz MVP, generalni tajnik Miodrag Kankaraš uložio je prosvjed Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore najoštrije osuđujući višestruke pokušaje paljenja crnogorske zastave i nasrtaja na prostorije Veleposlanstva, pri čemu su izostale reakcije državnih zvaničnika Republike Srbije.

Veleposlanik Božović osudio je paljenje zastave kao neprimjeren čin, naglašavajući da on ni u kojem slučaju ne odražava zvaničan stav ni države Srbije, niti njezinih građana, prenosi Radio i Televizija Crne Gore. 

On je istaknuo da se u komunikaciji s ministrom unutarnjih poslova Nebojšom Stefanovićem poduzimaju sve mjere u cilju zaštite prostorija i osoblja Veleposlanstva Crne Gore.

"Republika Srbija osuđuje gađanje i pokušaj spaljivanja crnogorske zastave, što će danas zvanično priopćiti i Ministarstvo vanjskih poslova", poručio je veleposlanik Božović.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana