Regija     | 04.01.2020. 10:24 |

Splitski pomorac oslobođen za ubojstvo majke

FENA Agencije

SPLIT, 4. siječnja (FENA) - Vrhovni sud Republike Hrvatske oslobodio je Damira Vukovića (55) za ubojstvo svoje majke Ane Vuković (74) koje se dogodilo prije deset godina u Splitu.

Kako prenose lokalni mediji, Vrhovni sud je potvrdio oslobađajuću presudu koju je u listopadu 2018. godine izreklo vijeće splitskog Županijskog suda, a time je presuda postala pravomoćna.

Sud je u dva navrata Vukoviću izricao petnaestogodišnju zatvorsku kaznu za ubojstvo majke, ali su te presude ukinute i vraćene na ponovno suđenje. Održalo se čak i treće suđenje čija oslobađajuća presuda nije mogla biti konzumirana već je ukinuta radi proceduralnih razloga.

Ubojstvo Ane Vuković se dogodilo krajem siječnja 2010. kada je pronađena mrtva u kadi u stanu svoje sestre u Vinkovačkoj ulici u Splitu. Tamo je često odlazila kako bi prozračila nekretninu svoje sestre koja nije stanovala u Splitu. Forenzičari su tada utvrdili kako je žena ubijena sa dva hica u grudi, a pretragom tijela još su utvrđena i dva udarca u glavu, prenosi Hina.

Policija, a kasnije i tužiteljstvo, motiv za ubojstvo Ane Vuković pronašli su u ugovoru o doživotnom uzdržavanju kojeg je ona potpisala sa sinom Damirom kojem je nakon njene smrti trebao pripasti stan. Tijekom suđenja svjedoci su potvrdili kako je Damir Vuković u vrijeme ubojstva bio na drugom kraju grada pa s obzirom na vremenski odmak nije mogao počiniti zločin i očistiti tragove.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!