Ekonomija     | 06.01.2020. 09:43 |

Skijalište Rostovo sve popularnije među ljubiteljima zimskih sportova

FENA Marija Augustinovic

ROSTOVO, 6. siječnja (FENA) - Ski centar "Rostovo", u središnjoj Bosni, odličan je izbor za sve posjetitelje, koji zimski odmor žele provesti u prirodnom planinskom ambijentu i obiteljskoj atmosferi, bez mnogo gužve i galame, ističu u Turističkoj zajednici Srednjobosanske županije (SBŽ).

- Ovo skijalište, idealno je za one koji prvi put žele osjetiti čari zimskih sportova, ali ni oni iskusniji neće ostati ravnodušni na prelijepe staze. Prostrani predjeli prekriveni snijegom, blagi spustovi i autentične bosanske kuće, te mir i tišina, upravo je ono što Rostovo izdvaja od drugih - kaže glasnogovornica Turističke zajednice SBŽ-a Aldijana Dizdar.

Rostovo je jedan od sedam srednjobosanskih ski centara, a smješten je između Novog Travnika i Bugojna. Put ka ovom ski centru je dobro očišćen i promet se odvija neometano, a udaljen je od Sarajeva 110 km, od Mostara 120 km, od Zenice 60 km i od Splita 160 km, ističu u Turističkoj zajednici SBŽ-a.

Ski-centar posjeduje dva ski-lifta, dužine 600 i 800 metara, koji imaju kapacitet od 1.500 skijaša na sat, ali trenutno je u pogonu samo jedan lift.

Skijalište je idealno za početnike i rekreativce, a staza je opremljena reflektorima te je omogućen i doživljaj noćnog skijanja.

Instruktor skijanja Smajo Duraković ističe da interes za skijanje na Rostovu svake godine raste, navodeći da u školi skijanja prednjače gosti iz Hrvatske, ali je, također, pohađaju i brojni domaći turisti.

Skijalište je dio turističkog kompleksa, sa smještajnim kapacitetom za 150 osoba, a etno selo dodato obogaćuje boravak posjetitelja.

Rukovoditelj Ski-centra "Rostovo" Rusmir Kurbegović kaže da je zadovoljan početkom skijaške sezone, te da je kompletan turitički kompleks trenutno u fazi uređenja postojećih smještajnih kapaciteta.

Iz ovog ski-centra, također, najavljuju nove turističke ponude i sadržaje koji će obogatiti boravak gostiju.

 

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Turizam i IT sektor u fokusu predstojeće konferencije 'Reconnect'

Čapljina: Susret vinara Hercegovine i Dalmacije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom