Bosna i Hercegovina     | 06.01.2020. 12:12 |

Upriličen prijem za boračke porodice povodom pravoslavnog Božića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. januara (FENA) - U Općini Centar Sarajevo danas je, povodom velikog pravoslavnog praznika Božića, upriličen prijem za deset pravoslavnih porodica, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom proteklog rata u Bosni i Hercegovini.

Članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana pomoć Općine Centar.

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik te općine Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.

Čestitajući Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, Ajnadžić je naglasio da će tradicija okupljanja povodom vjerskih praznika biti nastavljena.

- Nadam se da će ova godina biti bolja svima nama. Uvijek treba da imamo na umu da su međusobno uvažavanje, razumijevanje i tolerancija najvažniji temelji zajedničkog života. Ova tradicija će biti nastavljena. Naša srca su otvorena za vas i to je najvažnije. Svi zajedno treba da gradimo multietnički, multikulturalni i multikonfesionalni prostor koji baštini civilizacijske i evropske vrijednosti. Želim odati dužno poštovanje sinovima ove zemlje koji su dali svoje živote za njenu odbranu i želim da se obavežemo da to nikada nećemo zaboraviti, bez obzira na njihovu vjeru i nacionalnu pripadnost - poručio je Ajnadžić.

Čestitkama se pridružila i Karačić koja je kazala da je različitost na prostoru BiH veliko bogatstvo.

- Sretna sam što smo se okupili i što na ovaj način njegujemo tradiciju i ukazujemo poštovanje i priznanje jedni drugima. Ja se nadam da će tako biti i ubuduće, da tradicija svih nas bude ispoštovana i da svi jedni drugima možemo pogledati u oči sa olakšanjem, vjerom i nadom u bolju budućnost - dodala je Karačić, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta