FENA biznis     | 06.01.2020. 12:32 |

Društveno odgovorne aktivnosti Sparkasse Leasinga povodom novogodišnjih praznika

FENA Saopćenje

Sparkasse Leasing, sestrinska kompanija Sparkasse Bank BiH donirala je sredstva  JU Dom „Rada Vranješević" Banja Luka i  Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka" i tako uljepšala novogodišnje praznike štićenicima ovih domova.

„U godini koja je iza nas u sklopu svojih društveno odgovornih aktivnosti veliku pažnju usmjerili smo na pomaganje djeci, kao segmentu na kojem počiva budućnost ove zemlje.  U proteklom periodu posjetili smo JU Dom „Rada Vranješević" Banja Luka u kojem borave djeca i omladina bez roditeljskog staranja i koji je jedini ovakav oblik socijalne zaštite u Republici Srpskoj. U saradnji s Voditeljem Podružnice Banja Luka Nemanjom Cvijanovićem direktoru Doma gospodinu Vladimiru Kajkutu uručili smo vrijednu donaciju u vidu opreme za pripremanje i serviranje jela za korisnike Doma. Pored ove donacije, Sparkasse Leasing je upriličio i donaciju Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka" u vidu potrebnih jorgana i jastuka, ali i prigodnih novogodišnjih igračaka za djecu smještenu u Roditeljskoj kući. Donaciju smo uručili direktoru Udruženja gospodinu Fikretu Kubatu i ovu priliku smo iskoristili da razgovaramo o novim projektima Udruženja u narednom periodu, kao i mogućnostima daljnje saradnje između ove dvije institucije. U dogovoru sa udruženjima i centrima koji se brinu o djeci, uvijek odaberemo donaciju onih sredstava koja su im u tom trenutku najpotrebnija.“, izjavio je Nedim Milišić, član Uprave Sparkasse Leasinga.

Sparkasse Leasing, sestrinska kompanija Sparkasse Bank BiH se kroz period svog postojanja i djelovanja uistinu istaknula kao kompanija koja prepoznaje potencijale, te kroz aktivno sudjelovanje u različitim društveno angažiranim projektima pridonosi razvoju i rastu svoje zajednice.

 

Kontakt informacije:

Sparkasse Bank dd
71000 Sarajevo, Zmaja od Bosne 7;

Tel.: +387 (0)33 280 394; 033 280 395;
Fax: +387 (0)33 280 394

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sparkasse Bank BH nagrađuje klijente

Za bezbrižne studentske dane

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo