Stranačke aktivnosti     | 07.01.2020. 10:14 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

U više gradova u Republici Srpskoj jučer su zabilježene provokacije povratnika. Osudu takvih dešavanja, ali i poziv na reakciju uputila je Naša stranka:

"Najoštrije osuđujemo četničko divljanje u manjem bh. entitetu. Tim više jer se  dešava na Božić, praznik koji bi u duhu njegove tradicije trebao služiti pomirenju, poboljšanju međuljudskih odnosa i jačanju komšijskih veza.

Scene koje smo imali priliku vidjeti u Višegradu, Srebrenici i Bratuncu nisu ništa drugo nego raspirivanje međunacionalne mržnje i zastrašivanje povratnika.

Očekujemo da vlast u Republici Srpskoj, kao i Srpska pravoslavna crkva osude takvo ponašanje, a od policije i pravosudnih organa da ga sankcionišu. Ako se ogluše na ova dešavanja, onda su saučesnici u njima i direktni rušitelji teško čuvanog mira.

Želimo poručiti i svim građanima srpske nacionalnosti u RS-u da ljudi koji su vrijeđali povratnike i na Badnjak pjevali četničke pjesme, nisu prijetnja samo povratnicima, već i njima. Ako ne želite da oni budu slika cijelog jednog naroda i jedne vjere, na vrijeme se ogradite od njih i svojim sugrađanima drugih nacionalnosti pokušajte stvoriti osjećaj sigurnosti neophodan za njihov opstanak u RS-u."

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo