Bosna i Hercegovina     | 08.01.2020. 12:49 |

Općina Centar - Sredstva za sufinansiranje sanacije kotlovnice u OŠ Hasan Kikić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - U prošlogodišnjem budžetu Općine Centar osigurano je 40.000 KM za sufinansiranje sanacije školske kotlovnice na objektu Osnovne škole „Hasan Kikić“.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je, tim povodom, krajem prošle godine potpisao ugovor s direktorom škole Almirom Plehom o donaciji sredstava za pomenute potrebe. Nakon potpisivanja ugovora direktor Pleh se uime roditelja, radnika škole i u lično ime zahvalio načelniku i Općinskom vijeću Centar na sveukupnoj podršci koju pružaju ovoj školskoj ustanovi.

-Trenutno su u toku radovi na utopljavanju objekta naše škole. Vlada Japana u okviru GAGP projekta finansira utopljavanje sa oko 130.000 maraka čime će biti omogućena zamjena prozora, okvira prozora, vrata, fasade, izolacije potkrovlja i ventila za radijatore. Kada projekat utopljavanja bude okončan krenut ćemo sa realizacijom sanacije školske kotlovnice. Sredstva koja smo dobili su od velikog značaja i još jednom želim izraziti duboku zahvalnost Općini Centar koja ima sluha za naše potrebe iako obrazovanje nije u njenoj direktnoj nadležnosti - naglasio je Pleh.

Potpisivanju ugovora uime Općine Centar prisustvovali su i pomoćnici načelnika Jasmina Fazlić i Samir Šehović - saopćeno je iz te sarajevske općine.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo