Bosna i Hercegovina     | 08.01.2020. 13:56 |

Više od trideset mališana u prvom krugu Škole skijanja u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 8. januara (FENA) - Više od trideset mališana od 7 do 15 godina na Rostovu uči osnove skijanja, u organizaciji Univerzalne škole sporta iz Bugojna.

- Interes djece u ovom prvom krugu je odličan. Već je popunjen i termin od 13. januara, a u toku je evidentiranje polaznika za treću grupu, koja bi trebala startati 20. januara - kazao je Feni jedan od instruktora Almir Bašić.

Dodaje da su uvjeti za skijanje zadovoljavajući i da je na stazama dovoljno snijega, tako da se planirane aktivnosti odvijajaju prema predviđenoj dinamici.

Cilj je, ističe, da polaznici škole skijanja "nauče osnovne skijaške vještine, ali i da zavole naše planine, koje nude bezbroj mogućnosti".

- Zavisno od toga da li se radi o osnovnoj obuci ili naprednom kursu, i o tome da li djeca imaju vlastitu ili iznajmljenu opremu, cijena pohađanja škole skijanja je od 80 KM do 120 KM. Naravno, uračunati su troškovi prijevoza polaznika, obroka, ski-karti i diploma koje ćemo im uručiti na kraju - naglasio je.

Kroz Univerzalnu školu skijanja, koja je slične obuke organizirala i proteklih godina u vrijeme zimskog raspusta, stotine djece s područja gornjovrbaske regije naučilo je osnove skijanja, i danas se bez ikakvih teškoća spuštaju niz rostovske padine i staze na drugim bh. planinama. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu