Bosna i Hercegovina     | 09.01.2020. 08:20 |

Poledica na trotoarima otežava kretanje pješaka

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - Posljednjih dana zabilježene su niske temperature, kakve se očekuju i u narednim danima, te se snijeg zaledio na ulicama i posebno trotoarima što otežava kretanje pješaka.

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad" najavili su da će zbog toga i u narednim danima nastaviti raditi na posipanju ulica i trotoara.

Glasnogovornik tog preduzeća Mirza Ramić kazao je Feni da postoje problemi na ulicama koje su očišćene, jer oni koji čiste ispred svojih stambenih ili poslovnih objekata, snijeg prebacuju na već očišćene saobraćajnice.

- Upravo to predstavlja opasnost za sve one koji se kreću motornim vozilima, ali i za pješake koji prelaze preko snijega i poledice - podvlači Ramić koji je podsjetio na obaveze koje imaju vlasnici i uposlenici institucija da održavaju prilaze tim zgradama.

Napomenuo je da Zimska služba preduzeća "Rad" obavlja čišćenje svih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo prema planu i prioritetima kako je to utvrđeno.

Podsjetio je Ramić da preduzeće ima potpisane ugovore sa četiri gradske općine o čišćenju ulica, kao i s kantonalnom Direkcijom za ceste kada je u pitanju odražavanje ulica od kantonalnog značaja na području četiri gradske općine.

Nakon što je pao snijeg u Sarajevu, preduzeće je na čišćenju radilo u punom kapacitetu kada je 46 vozila bilo u funkciji, dok je 160 radnika ručno čistilo snijeg s ulica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Lasta krenula s radom, testiraju se njezini najpoznatiji proizvodi (VIDEO)

Hrvatska ukinula zabranu rada nedjeljom

Od ponedjeljka dopušten rad vrtićima u Hercegbosanskoj županiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'