Stranačke aktivnosti     | 09.01.2020. 09:16 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka Bihać

FENA Saopćenje

NB Bihać: Jednaka prava i primanja nastavniku, ljekaru, policajcu i porodilji u Krajini, kao što su u Sarajevu i drugim velikim centrima

Gradski odbor Nezavisnog bloka Bihać na sjednici koju je održao jučer usvojio je informaciju o radu NB u 2019. godini i konstatirao da je broj članova, posebno mladih i obrazovanih ljudi, sa prostora cijelog Grada Bihaća u stalnom porastu i da pokazuje da je politika Nezavisnog bloka prepoznata i svakim danom dobija sve veću podršku naroda. Rukovodstvo Gradskog odbora će narednih sedmica organizirati razgovore sa građanima u svim mjesnim zajednicama Bihaća, gdje želimo zajedno s našim narodom utvrditi najvažnije prioritete i rješenja s kojima će se naši članovi i kadrovi u narednom periodu baviti.

Zahvaljujemo se svim članovima i simpatizerima na dosadašnjoj podršci i pozivamo sve građane da nam se pridruže da zajedno napravimo promjene za naš kraj i cijelu BiH. Takodjer, proces reevidencije članstva je otvoren i pozivaju se svi koji to dosad nisu uradili da izvrše reevidenciju putem web stranice ili direktno u prostorijama NB Bihać.

Gradski odbor NB Bihać je jednoglasno podržao inicijativu o usvajanju Zakona o ravnomjernom regionalnom razvoju i ulaganju na prostor cijele BiH.

Ovaj Zakon je jedan od temeljnih principa nove politike koju zagovara NB od samoga osnivanja, a to podrazumijeva da se na nivou BiH i Federacije BiH usvoji zakon koji će osigurati da se sredstva za ulaganje u izgradnju cesta, škola, zdravstvenih ustanova, sportskih igrališta i obdaništa, sa viših nivoa ravnomjerno rasporede na cijelu BiH, a ne da primarno se ulažu jedino u velike gradove, kao što su Sarajevo i Mostar.

Također, ovaj prijedlog znači i izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda, prema kojem bi značajnija sredstva ostajala u manjim sredinama i kantonima, kao što je između ostalih i USK. One političke stranke, lideri i političari koji budu spremni podržati ovakav, pošten i pravedan pristup da se cijela BiH ravnomjerno razvija, biće strateški saveznici i partneri s kojima će NB graditi dalje odnose i zajedničke nastupe u narednom periodu.

Također, Nezavisni blok Bihać je izrazio zahvalnost svim izabranim i imenovanim kadrovima NB koji odvajaju od svojih primanja za Fond solidarnosti putem kojeg je 53 studenta i učenika iz cijele BiH u 2019. godini, među kojima su i oni iz Bihaća, dobilo jednogodišnju stipendiju za školovanje.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta