Kultura     | 09.01.2020. 10:18 |

Konferencija o značaju obrazovanja mladih za tehnička i IT usmjerenja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - Naučno-stručna konferencija "INN&TECH" o značaju razvoja tehnike, tehnologije, tehničke kulture, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija, bit će održana 23. januara u Parlamentarnoj skupštini BiH, saopćeno je iz Centra za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija-CRPIT.

Cilj konferencije je promovisanje značaja inovatorstva i inovativnosti za privredu, značaj obrazovanja mladih za tehnička i IT usmjerenja, te neophodnosti sinergijskog djelovanja obrazovnog, naučnog i privrednog sektora, a kao rezultat inovativna i konkurentna privreda i poduzetništvo, kao i podsticanje mladih za školovanje za tehnička i IT usmjerenja.

Organizatori konferencije su Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija-CRPIT i Udruženje tehničke kulture Novi Grad-Sarajevo, pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova BiH, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrata, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Ministarstva za obrazovanja, nauku i mlade KS.

Partneri konferencije su Privredna/Gospodarska komora FBiH, Univerzitet u Sarajevu, Bit Alliance, SPARK Mostar, UNDP BiH. Konferenciju su podržale i druge organizacije, fakulteti i ustanove koje se bave tehničkim i informatičkim naukama.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da uzmu učešće u radu konfrencije uz napomenu da je obavezna registracija, a prijave se mogu izvršiti na web stranici: www.inn-tech.ba/konferencija/, na kojoj se mogu pronaći informacije o skupu.

Rok za prijavu je 20. januar, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana