Stranačke aktivnosti     | 09.01.2020. 11:13 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

NB: Tužilaštvo BiH mora reagirati u slučaju neustavnog dana entiteta RS-a

Pravna država je osnova demokratskog društva i ona mora biti poštovana i Nezavisni blok će uvijek insistirati na njenoj punoj sprovedbi.

Ustavni sud je presudio da je 9. januar neustavan dan entiteta RS-a i ta odluka se mora poštovati. Ovakvu odluku Suda je podržala i Venecijanska komsija, što je dodatno osnažilo odluku koju svi u BiH trebamo prihvatiti i poštovati. Svi oni koji rade suprotno i organiziraju svečanosti tim povodom, čine krivično djelo i Tužilaštvo BiH mora reagirati.

Isto tako moraju se poštovati presude međunarodnih i domaćih sudova za genocid i ratne zločine, te pozivamo Ured visokog predstavnika da nametne Zakon o zabrani negiranja genocida i veličanja presuđenih ratnih zločinaca, kako bi se zaustavilo divljanje kakvo smo nažalost imali ovih dana u Bratuncu i Srebrenici.

Nezavisni blok će se nastaviti boriti za državu Bosnu i Hercegovinu i društvo koje je bazirano na civilizacijskim vrijednostima i postulatima modernih demokratija, jer samo tako buduće generacije imaju šansu za prosperitetan život.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo