Bosna i Hercegovina     | 10.01.2020. 12:54 |

Razgovor s književnicima 'Budi dobar prema svom umu' u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. siječnja (FENA) - Razgovor s književnicima "Budi dobar prema svom umu", na kojem će sudjelovati književnici Selma Kešetović, Lejla Kalamujić, Senka Marić, Tanja Stupar Trifunović i Faruk Šehić bit će održan u četvrtak, 16. siječnja, u Code Hubu Mostar s početkom u 18.30 sati.

"Nadamo se da ćemo ovim događajem osvijetliti pitanja mentalnog zdravlja koja su i dalje široko stigmatizirana u Bosni i Hercegovini, te se suočiti s prevencijom mentalnih problema, zalažući se za socijalnu uključenost i prava osoba sa psihosocijalnim invaliditetom", poručili su iz EU Info centra Mostar.

Navode također kako su politike i usluge koje se bave mentalnim zdravljem odgovornost svih zemalja Europe te iz tog razloga Info centar EU u Bosni i Hercegovini organizira niz događaja pod nazivom "Budi dobar prema svom umu".

"Tom prilikom ugostit ćemo bosanskohercegovačke autore i neke od dobitnika Europske nagrade za književnost, čije se knjige izravno ili neizravno bave pitanjima mentalnog zdravlja", stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel