Bosna i Hercegovina     | 10.01.2020. 19:08 |

Ambasada BiH u Teheranu u redovnim aktivnostima, bh. građani dobro

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Nakon višednevnih masovnih demonstracija u Teheranu je mirno, a građani obavljaju svoje redovne aktivnosti. Škole, fakulteti, javne i privatne ustanove, gradski prijevoz i drugo, rade u punom kapacitetu, saopćeno je iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran. 

Navode da je Ambasada u stalnom kontaktu s Ministarstvom  vanjskih poslova BiH, ali i sa bh. građanima koji privremeno borave u toj zemlji.

Svi oni, kao što je i ranije izvještavano, su dobro i uredno odrađuju svoje planirane obaveze po osnovu rada, školovanja ili naučno-istraživačkog boravka.

Prema službenim podacima Ambasade, trenutno,  u Islamskoj Republici Iran nalazi se ukupno 19 državljana Bosne i Hercegovine.

Protekla sedmica u Iranu je bila u znaku žalosti zbog pogibije generala Kasima Sulejmanija, ali je žalost dodatno produbila pogibija više od 50 građana u stampedu u Kermanu tokom masovnog okupljanja kao i pada ukrajinskog aviona nakon polijetanja sa Međunarodnog aerodroma Imam Khomeini u Teheranu.

Ambasada Bosne i Hercegovine, nastavlja obavljati planirane aktivnosti iz djelokruga svoje misije i u okviru diplomatskog kora, ambasadora ostalih država akreditiranih u Islamskoj Republici Iran. Ono što  u ovakvim situacijama ulijeva pozitivan optimizam jeste prisustvo kompletnog diplomatskog kora koji također, nastavljaju svoje redovne aktivnosti, navodi iz Ambasade BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Iran ocijenio rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o Gazi kao pozitivan, ali nedovoljan korak

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo