Bosna i Hercegovina     | 11.01.2020. 16:46 |

U Goraždu 25. januara humanitarna akcija 'Šišanjem do zdravlja'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 11. januara (FENA) – Udruženje “Stari zanati” na inicijativu muških frizera u Goraždu će organizirati humanitarnu akciju “Šišanjem do zdravlja”.

Ova akcija u gradu na Drini organizuje se prvi put, a kompletan prihod bit će dodjeljen Udruženju oboljelih od cerebralne paralize i distrofije te Udruženju oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Biser”.

- Ideju su inicirali muški frizeri, a podržalo ju je udruženje 'Stari zanati' Grada Goražda. Šišanje će dakle biti humanitarnog karaktera jer naša je želja da pomognemo udruženjima čiji se članovi bore s teškim oboljenjima. Cijena šišanja neće biti određena, već će biti postavljene kutije u koje će se ubacivati novac, koliko ko želi - pojašnjava frizer Muhamed Starhonić.

Dodaje da se akciji odazvao veliki broj frizera te da je njihova želja da ona preraste u tradiciju i da se uključe i ženski frizeri.

-Ovo je jedna lijepa akcija koja se već događa u nekoliko drugih gradova u BiH. To je druženje i šišanje i pozivamo naše sugrađane da dođu u što većem broju te podrže ovu akciju koja će se održati 25. januara od 14 sati u sali Biznis centra u Goraždu - kaže frizer Kenan Bešlija.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo