Servisne informacije     | 13.01.2020. 08:23 |

Ove sedmice u BiH pretežno oblačno sa sunčanim intervalima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - U Bosni će po kotlinama i uz riječne tokove danas prevladavati magla i niska naoblaka, a u ostalim područjima pretežno vedro.

Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 stepeni Celzijevih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u utorak će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše države, uglavnom, sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab, veći dio dana jugozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 13 stepeni Celzijevih.

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. U ostatku države pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 5 do 10, na jugu od 9 do 14 stepeni Celzijevih.

U četvrtak u Hercegovini i na zapadu Bosne pretežno sunčano. U ostatku Bosne, uglavnom, oblačno i maglovito. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni Celzijevih.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. U ostatku države pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 12 stepeni Celzijevih.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'