Sport     | 13.01.2020. 13:14 |

Općina Centar nastavlja projekt '365 sport plus'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Općina Centar u suradnji s Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju nastavlja i u 2020. godini s projektom '365 sport plus', a cilj je omogućiti učenicima osnovnih škola s područja općine Centar da se besplatno bave sportom tokom cijele godine.

- Mališanima će i ove godine na raspolaganju biti nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, mali nogomet i univerzalne škole sporta. Nakon kratke pauze, tokom zimskog raspusta, projekt '365 sport plus' se nastavlja i u 2020. godini. Ranije prijavljena djeca mogu nastaviti s treninzima. Oni koji se nisu ranije priključili mogu to učiniti direktno na terminu, kod trenera škola sudionica projekta - navode iz Općine Centar.

Termini svake pojedinačne škole sporta u 2020. godini dostupni su na oglasnim tablama osnovnih škola i web stranicama Općine Centar Sarajevo i JU Centar za sport i rekreaciju.  

Ulaganje u sport jedan je od prioriteta Općine Centar, a u okviru '365 sport plus' više od hiljadu osnovaca s područja općine Centar treniralo je različite vrste sportova, navodi se.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

UNDP proveo analize energetske efikasnosti stambenog sektora u 36 opština i gradova u BiH

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije