Regija     | 13.01.2020. 14:03 |

Splitskog ubojicu zbog psihičke rastrojenosti šalju u zatvorsku bolnicu

FENA Agencije

 

SPLIT, 13. siječnja (FENA) - Filip Zavadlav (25) osumnjičen za trostruko ubojstvo u subotu popodne u splitskom naselju Varoš zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu u tužiteljstvu zbog čega je proglašen raspravno nesposobnim te će biti poslan u Zatvorsku bolnicu Zagreb.

Osumnjičeni pomorac na odvjetništvu nije mogao aktivno sudjelovati u davanju svoje obrane baš kao što dan ranije nije mogao odgovarati na pitanja policije.

Neslužbeno se doznaje kako je sinoć kod pritvorskog nadzornika govorio o samoubojstvu.

Zbog toga jutros nije mogao iznijeti obranu pa je na splitsko Županijsko državno odvjetništvo stigla psihijatrijska vještakinja koja je procijenila da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban, potvrđeno je Hini u državnom odvjetništvu.

Tri osobe ubijene su u subotu iz vatrenog oružja u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici. 

Policija je 2 sata i 45 minuta nakon ubojstva u Splitu uhitila 25-godišnjeg Zavadlava i protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku.

Policija je u nedjelju za vrijeme pretrage u stanu jedne od žrtava pronašla 135 grama kokaina, a oko 18 sati pronađena je i automatska puška kojom su ubijena trojica mladića. Na konferenciji za medije iz policije su kazali da je Zavadlav iz puške ispalio 36 metaka i oštetio dva vozila, a u jednom od tih automobila bile su i tri osobe koje nisu bile meta napada.

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović ustvrdio je u ponedjeljak da je policija u slučaju trostrukog ubojstva u Splitu postupila profesionalno i u najkraćem roku otkrila počinitelja.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo