Kultura     | 14.01.2020. 10:32 |

Mara pjeva bh. pjesnike u HNK Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. siječnja (FENA) - U okviru off programa Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru u subotu, 18. siječnja, mostarski kantautor Sanel Marić Mara, u pratnji Darija Lukića na klavijaturama, održat će koncert na maloj sceni HNK.

Ovaj koncert originalan je spoj poezije pjesničkih velikana i melankoličnog pop-rocka i minimalistička je verzija autorovog dosadašnjeg opusa.

Sanel Marić je s ekipom na svoj način oživio i uglazbio stare i gotovo zaboravljene pjesnike koje će ovom prigodom predstaviti mostarskoj publici. Tu su tekstovi velikana poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Safveta Bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, ali i novog vala mladih pjesnika poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića.

Nezaobilazni dio repertoara je i njegov posljednji singl "Pismo nikome" koji je urađen po istoimenom tekstu Ive Andrića iz davne 1940. godine, priopćeno je iz HNK Mostar.

"Vjerujemo u ovo što radimo jer je nešto posebno, originalno i lijepo. Prošle godine imali smo sličan koncert u Pozorištu lutaka Mostar i bilo je odlično. Sada ćemo Dario i ja u Hrvatskom narodnom kazalištu, uz savršen zvuk i svjetlo, napraviti divnu atmosferu za pamćenje, svirajući najljepše pjesme s našeg repertoara. Dođite da vam bude lijepo", poručio je Mara mostarskoj publici.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Premijera 'Stepskog vuka' oduševila mostarsku publiku

Dvije zanimljive predstave na repertoaru HNK Mostar

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu