Bosna i Hercegovina     | 14.01.2020. 12:45 |

Vlada FBiH - Potpisivanje kolektivnog ugovora sa Sindikatom državnih službenika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Kolektivni ugovor za zaposlene u organima državne službe, sudske vlasti, javnih ustanova i drugih budžetskih korisnika između ovlaštenih predstavnika Vlade FBiH, kantonalnih vlada i reprezentativnog sindikata bit će potpisan u srijedu, 15. januara, u sjedištu Federalnog ministarstva pravde u Sarajevu. 

Uime Vlade FBiH Ugovor će potpisati federalni ministar pravde Mato Jozić, a uime Sindikata predsjednik Samir Kurtović.

 Vlada Federacije BiH je, zajedno s vladama Sarajevskog, Srednjebosanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Unsko-sanskog, Bosansko-podrinjskog, Posavskog i Zeničko-dobojskog kantona, dala saglasnost za potpisivanje ovog ugovora nakon dvomjesečnih pregovora s reprezentativnim Samostalnim sindikatom državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH koji su okončani davanjem saglasnosti tekstu kolektivnog ugovora.

Ovo je  treći kolektivni ugovor koji potpisuje sadašnji saziv Vlade FBiH, a kojim su regulisana prava za oko 26.000 državnih službenika i namještenika na nivou federalne, kantonalnih i općinskih administracija, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom