Ekonomija     | 14.01.2020. 13:07 |

Bevanda i Vuković o poboljšanju uvjeta za domaće gospodarstvo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH  Vjekoslavom Vukovićem  o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uvjeta za poslovanje domaćih gospodarstvenika.

Ministar Bevanda naglasio je da su nužne reforme u svim segmentima društva kako bi se poboljšali uvjeti rada  poslovnoj zajednici  u BiH te da je niz faktora koji na to utječu.

Tijekom razgovara naglašeno je da Vijeće ministara BiH koristi zakonske mogućnosti kako bi donošenjem određenih odluka olakšali poslovanje domaćim gospodarstvenicima dajući im odeđene olakšice čime se povećava njihova konkurentnost.

Ministar Bevanda naglasio je da je vidan napredak u radu Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH što je, svakako, zasluga njenog menadžmenta i suvremenih metoda rada u zaštiti i promoviranju domaćeg gospodarstva.

S obzirom na to da je ministar Bevanda predjedatelj Upravnoga odbora Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) govorilo se o potrebi tijesne suradnje prilikom donošenja novog Zakona o PDV-u, ali i drugih podzakonskih akata koji izravno utječu na domaće gospodarstvo.

Po riječima predsjednika VTK Vjekoslava Vukovića u narednom razdoblju bit će intenzivirane aktivnosti u surdanji s vladama, drugim gospodarskim komorama i poslovnom zajednicom kako bi se gospodarstvenici iz BiH nametnuli na domaćem i stranom tržištu, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom