Servisne informacije     | 14.01.2020. 13:45 |

U Bosni sutra po kotlinama i uz riječne tokove magla, u ostatku zemlje vedro

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - U Bosni će sutra po kotlinama i uz riječne tokove, veći dio dana, preovladavati magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje bit će pretežno vedro. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura od -3 do 3 stepena, na jugu od 2 do 8, a dnevna od 4 do 10 i na jugu od 9 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

U Sarajevu će sutra biti pretežno sunčano. U nižim i padinskim dijelovima grada veći dio dana s maglom i sumaglicom. Jutarnja temperatura oko -2, a dnevna oko 5 stepeni.

U Hercegovini te zapadnim područjima Bosne danas je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje bilo je sunčano, dok je po kotlinama Bosne i uz riječne tokove bilo magle.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Bijeljina 0, Gradačac 1, Sokolac i Srebrenica 4, Banja Luka, Doboj i Zenica 5, Ivan-sedlo, Tuzla 6, Mostar 7, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Stolac 8, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 9, Neum 10, Bugojno 11 i Bihać 12 stepeni.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zimska sezona 2023.-2024. približno topla kao prošla, padavine iznad prosjeka

U Bosni i Hercegovini danas sunčano vrijeme

Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu