Bosna i Hercegovina     | 14.01.2020. 15:12 |

Vlada HNŽ-a i sindikati osnovnog obrazovanja: Zajednički tražiti rješenja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. siječnja (FENA) – Predsjednik Vlade Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i ministri Rašid Hadžović i Adnan Faladžić sastali su se u utorak s predsjednicima sindikata uposlenih u osnovnom obrazovanju u HNŽ-u Slavkom Laušem i Omerom Tipurom, potvrdio je u izjavi za medije glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Ćiro Pavlović.

Dodao je, također, kako je u svezi sa zahtjevom sindikata oko koeficijenata za obračun plaća, rečeno kako se radi o složenoj i financijski vrlo zahtjevnoj problematici.

-Stoga je dogovoreno žurno formiranje zajedničkog povjerenstva koje će činiti predstavnici Vlade, resornog Ministarstva i sindikata. Zadaća povjerenstva bit će izrada cjelovite analize stanja u području osnovnoga obrazovanja i predlaganje konkretnih, realno mogućih i održivih rješenja. Ujedno, iskazano je razumijevanje za napore koje Vlada HNŽ-a čini kako bi se, kroz brojne projekte poput obnove školskih zgrada i športskih dvorana, angažiranja asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama i preuzimanje financiranja prijevoza učenika za što se godišnje izdvaja oko 3 milijuna maraka,  poboljšala kvaliteta uvjeta obrazovanja - naveo je glasnogovornik Pavlović.

Po njegovim riječima, pozdravljene su aktivnosti u svezi s poboljšanjem materijalnog položaja prosvjetnih djelatnika dosljednim poštivanjem odredbi kolektivnog ugovora i izdvajanjem više od 18 milijuna maraka za izvansudske nagodbe.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Prijem vježbenika: Vlada HNŽ-a poziva pravne subjekte na suradnju-odrađivanje vježbeničkog staža

Koordinacija sindikata osnovnih i srednjih škola HNŽ-a najavila generalni štrajk (VIDEO)

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta