Bosna i Hercegovina     | 14.01.2020. 17:01 |

Komšić: Napadi na Džaferovića pokušaj diskreditacije institucija BiH

FENA Fedzad Forto

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najoštrije osuđuje propagande navode srbijanskih medija na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

- Šefik Džaferović je čestit čovjek, a napadi srbijanskih medija su obične i beskrupolozne laži. Također, ti napadi nisu samo napadi na Džaferovića nego se radi o kontinuiranim pokušajima diskreditacije institucije Predsjedništva Bosne i Hercegovine i diskreditacije države Bosne i Hercegovine. Svi koji uvažavaju i poštuju državu, a djeluju u politici, u obavezi su da ih osude i nazovu pravim imenom. Ukoliko se to ne desi, sutra će meta biti neko drugi - rekao je Komšić za Fenu.

Kako je u svom današnjem saopćenju naveo Džaferović, ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da ga se dovede u vezu sa nedavno ubijenim iranskim generalom Qasemom Soleimanijem.

- Pri tome se reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosprskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima. Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio ni jedno slovo reakcije, da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva BiH - navodi se u Džaferovićevom saopćenju.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Komšić: Izmjene izbornog zakona dobre za poštenije izbore, sada se posvetiti drugim zakonima

Komšić: Odlazak književnog velikana Abdulaha Sidrana veliki gubitak za naše društvo i državu

Komšić: Odlična vijest za našu zemlju, hvala Evropskoj komisiji i zemljama članicama EU

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo