Bosna i Hercegovina     | 15.01.2020. 12:40 |

Info dan u povodu javnog poziva za grantove iz programa 'Dijalog za budućnost'

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Javne ustanove, jedinice lokalne samouprave i organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije mogu se prijaviti na javni poziv za grantove u okviru regionalnog programa 'Dijalog za budućnost' vrijednog 600.000 američkih dolara, koji je otvoren do 9. februara.

Koordinatorica regionalnog programa 'Dijalog za budućnost' Alma Mirvić izjavila je medijima da je danas na prezentaciji poziva u Sarajevu nazvanoj Info dan, bilo riječi o aplikacijskoj proceduri za taj javni poziv, proceduri prijava, obrascima….

- Info dan bio je namijenjen mogućim aplikantima. Namjera je da im olakšamo proceduru prijavljivanja - kazala je. 

Ustanovljeno je sedam prioritetnih oblasti, koje su sudionici dijaloških platformi prepoznali kao važne za jačanje društvene kohezije između i unutar BiH, Crne Gore i Srbije.

Prioriteti se odnose na jačanja kapaciteta mladih, unaprjeđenje obrazovnog sistema za jaču društvenu koheziju, medijske i informacijske pismenosti, zaštite životne sredine, do unaprjeđenja ravnopravnosti spolova.        

Dosad je kroz taj program realizirano 12 dijaloških platformi u sve tri države, a bilo je više od 1.200 sudionika koji su razgovarali o društvenoj koheziji.

Regionalni program 'Dijalog za budućnost' provode UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s državnim institucijama u BiH, Crnoj Gori i Srbiji, uz finansijsku podršku Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira.

'Info dan' bit će održan i u Banjoj Luci, 22. januara.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Izvještaj UNDP-a o ljudskom razvoju - BiH u kategoriji zemalja sa visokim razvojem

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Novi video serijal UNDP-a 'O klimatskim akcijama'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo