Sport     | 15.01.2020. 14:08 |

Sutra 26. izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona

FENA Saopćenje

SARAJEVO,  15. jaunuara (FENA) - Sportski savez Tuzlanskog kantona u četvrtak, 16. januara, organizuje tradicionalni Izbor sportiste ovoh kantona, koji se održava u kontinuitetu od 1994. godine.

Manifestacija Izbora najboljih sportista u 2019. godini, koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, na sceni Velike sale BKC-a TK okupit će 42 nagrađenih sportista, trenera, sportskih ekipa, te sedam zaslužnih sportskih radnika i kolektiva kojima će biti dodijeljana priznanja za postignute rezultate u prošloj godini.

Organizator, te Ocjenjivački žiri kojim je i ove godine predsjedavao Muhamed Avdić, zbog značajno manjeg broja nominacija koje su stigle iz kolektivnim sportovima, objedinio je nekoliko kategorija, te pokušao  dati na značaju svim sportistima koji su u 2019. godini postigli vrijedne rezultate.

- Od približno stotinu pristiglih nominacija najveći dio se odnosio na one iz pojednačnih sportova, koji u u 2019. godini ostvarili zaista značajne rezultate. U protekle dvije godine smo kreirali takav pravilnik koji bi stvorio realnije prilike za nagrađivanje i sportista koji se bave kolektivnim sportovima, ali su oni u 2019. godini realno bili u drugom planu. Tako smo u cilju promocije najkvalitetnijih rezultata primat dali sportistima iz pojedinačnih sportova, objedinili neke kategorije i nagradili sve koji to zaslužuju – istakli su iz Izvršnog odbora manifestacije Izbora sportiste Tuzlanskog kantona.

Ova manifestacija je povod i za 12. izdanje sportskog magazina "Trijumf", koji će se u manjem tiražu distriburati posjetiteljima "Izbora sportiste Tuzlanskog kantona", a u elektronskom obliku će se od 17. januara moći preuzeti na web stranici www.sportskisaveztk.ba, saopćeno je iz  Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sportski savez TK osudio uvredljive poruke dijela navijača Slobode

Izbor najboljih sportista TK 21. decembra

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'