Bosna i Hercegovina     | 15.01.2020. 15:02 |

Optuženi zbog ilegalnog uvoza i prodaje vozila u BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 15. siječnja (FENA) - Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnice protiv Predraga M. (28) iz Brčkog i Milice S. (45) iz Bijeljine zbog sumnje da su bez ovlaštenja iz inozemstva uvozili putnička vozila koja su prodavali na teritoriji Bosne i Hercegovine, čime su stekli imovinsku korist blizu 40.000 maraka.

Optuženom Predragu M. stavlja se na teret da je uvozom i prodajom šesnaest polovnih automobila različitih marki ostvario imovinsku korist od preko 22.000 maraka, a Milici S. da je na istovjetan način, uvozom i prodajom dvanaest vozila, ostvarila imovinsku korist od preko 17.000 maraka, izvijestilo je u srijedu Tužiteljstvo Distrikta.

Oboje su optuženi za kaznena djela nedozvoljene trgovine s propisanom kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine, a Tužiteljstvo je u optužnicama predložilo da im se oduzme imovinska korist koja je stečena kaznenim djelima.

Nakon prosljeđivanja Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH obje optužnice su u fazi prethodnog saslušanja u cijelosti potvrđene, navode iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Crna Gora: Državno tužiteljstvo formiralo predmet nakon intervjua bivšeg predsjednika Đukanovića

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu