Ekonomija     | 15.01.2020. 14:58 |

Za podršku privatnim preduzećima i poduzetnicima 50.000 KM u BPK-u

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15. januara (FENA) - Ministar za privredu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Mensad Arnaut potpisao je ugovore sa osam privatnih poduzetnika, koji su ostvarili pravo na sredstava za sufinansiranje projekata po "Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima na području BPK Goražde“ za 2019. godinu.

Cilj programa za koji je u budžetu za prošlu godinu osigurano 50.000 KM je pružanje podrške razvoju privatnog sektora kako bi se stvorili uslovi za zapošljavanje, rast i razvoj privatnog sektora i unapređenje privredne strukture BPK Goražde. 

-Ministarstvo je utvrdilo kriterije i pravilnik o raspodjeli tih sredstava, raspisalo javni poziv na koji su aplicirale privatne firme i preduzeća koja su ispunjavala uslove. Osam privatnih društava je potpisalo ugovore i dobili su sredstva u iznosima od 5.000 KM do 11.000 KM. Mislimo da Vlada i resorno ministarstvo na ovaj način daju potporu i poticaj ovim firmama kako bi obnovili odnosno unaprijedili svoju proizvodnju te doprinijeli većem zapošljavanju radnika - izjavio je ministar za privredu BPK Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu