Bosna i Hercegovina     | 15.01.2020. 15:29 |

Mijo Matić darovao dijaliznim pacijentima iz Tomislavgrada drugo vozilo

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 15. siječnja (FENA) – Mijo Matić iz Borčana kod Tomislavgrada donirao je ovih dana i drugo putničko vozilo za potrebe pacijenta iz Tomislavgrada koji se voze na dijalizu u županijsku bolnicu „Dr.fra Mihovil Sučić" u Livno. 

Tržišna vrijednost ovog novog vozila "VW Transporter T5" iz 2019 godine je oko 50 tisuća maraka.

Vozilo će se koristiti za prijevoz bubrežnih bolesnika na dijalizu u Livno te će značajno, kako ističu sami pacijenti, olakšati organizaciju transporta, a njima sigurniji i kvalitetniji prijevoz do bolnice.

Kako se saznaje iz Doma zdravlja Tomislavgrad, Mijo Matić je prije šest godina za potrebe prijevoza pacijenata na dijalizu u Livno donirao vozilo marke „Mercedes Vito“.

On je nakon razgovora s ravnateljicom Doma zdravlja Tomislavgrad Ivankom Živković, samoinicijativno odlučio kupiti i donirati novo vozilo za spomenute potrebe.

Mijo Matić iz Borčana koji živi i radi u Njemačkoj je poznat Duvnjacima i općinskim institucijama kao humanitarac jer osim navedenih donacija u vozilima, donirao je i dizalo za Starački dom, sudjelovao u opremanju kreveta pri zdravstvenim ustanovama u Tomislavgradu i Livnu, a financirao je i izgradnju kipa fra Mije Čuića koji se nalazi ispred tomislavgradske spomen – bazilike.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!