Bosna i Hercegovina     | 15.01.2020. 16:13 |

Vlada ZHŽ-a utvrdila nacrte zakona o uređenju i građenju

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 15. siječnja (FENA) - Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na sjednici u srijedu utvrdila je Nacrt Zakona o prostornom uređenju i Nacrt Zakona o građenju te ih uputila u redovnu proceduru Skupštini ove županije.

Utvrđen je i Prijedlog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, koji je u skraćenom postupku upućen u skupštinsku proceduru, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade ZHŽ-a.

Nakon kraće rasprave Vlada je Prijedlog Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva također uputila u redovnu proceduru Skupštini ZHŽ-a, te je donijela Uredbu o izmjenama Uredbe o uredskom poslovanju tijela uprave i službi za upravu u ovoj županiji.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na sporazumni raskid Ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada na dijelu k. č. broj 2031 k. o. Gradac, Široki Brijeg, kao i Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa i uprave ZHŽ-a.

Županijska Vlada donijela je i Odluku o davanju suglasnosti na Financijski plan Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje za 2020. godinu te Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izvršenju Financijskog plana navedene javne ustanove, a Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju Stožera civilne zaštite ZHŽ-a Vlada je donijela zbog imenovanja novog ministra unutarnjih poslova ove županije, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije